Oj oj oj, dessa förkylda små barn! Kl: 02.30 hämtade jag Lucas och bar in han i våran säng, då hade jag redan varit inne tre gånger hos honom för att ge napp och vända på mage. Han är så täppt i sin näsa och det bara rinner, på natten stelnar det dock och täpper för luft vägarna från näsan. I fredags fick jag ett litet husmorsknep av min lärare. Man ska dela en lök i två och lägga den jämnte sängen (nära huvudet såklart) så ska det hjälpa. Tyvärr glömmer jag av att lägga in löken när han somnar och kommer på det under natten när jag går in till honom. Natten till lördag hade han den jämnte sig i några timmar och snoret var verkligen upplöst, bara till att ta fram nässugen :o)

Det är som Henrik brukar säga. Det är inget som får mig så glad som när jag får suga rent Lucas näsa eller när han bajsar! Tänk vad man kan glädjas av dessa två saker, men det är ju inte så konstigt när dom har sådana fruktansvärda problem med båda delarna, speciellt att skita. Stackars unge säger jag bara men det behöver vi inte gå in på mer här :o)

På torsdagar har ju killarna sen träning och efter det är dom ett gäng som brukar gå och ta en öl på Bierhalle. För ett antal veckor sedan kom Katja och Lauri hit då och efter den gången har det blivit som en liten tradition. Vi äter lite mat och tittar på en film. Hur mysigt och trevligt som helst. Tilde blir överlycklig varje gång dom kommer för då får hon träffa och leka lite med sin andra lillebror. Vi brukar säga att Lauri är hennes lillebror med, dels att dom träffas ganska ofta och sen har hon liksom varit med i hans liv sedan han bara var några veckor gammal. Det skiljer bara 27 dagar på Lauri och Lucas så dom kommer nog att få det riktigt kul så snart dom börjar gå, nu sitter dom mest och äter på varandras händer haha.

             

 I fredags hade vi bjudit hem Christoph och Evelyn på lite Tacos (standard maten hos familjen Ermesjö / Quist en fredag). Henrik slutade jobbet kl 18.30 så det var ganska enkelt för mig att göra i ordning. Vi är verkligen bortskämda med att vara omringade av helt otroliga människor! Så himla trevliga! Kvällen blev ganska sen (i småbarnsföräldrars mått) så vi kom väl i säng strax innan 24. Tilde hon var lite blyg i början men sen när Evelyn gick och satte sig i soffan släppte det ganska snabbt. Det tog inte många minuter innan hon hoppade närmare och närmare. Tilde vill nämligen ha närhet när hon sitter i soffan, även hon gillar lite myskänsla :o) Lucas var super trött så det tog inte lång tid innan han somnade på Evelyns mage, och där spenderade han resten av kvällen.

        Tilde med munnen full av m&m (utan nötter)

 När Henrik kom hem från jobbet hade han köpt med sig en cykel hem till Tilde. Denna har inga pedaler och är nog mer till för att lära sig hitta balansen. Jättemånga mindre barn har dessa cyklar. Tilde blev dock helt förstörd när det inte fanns pedaler på, hon ville ju ha en riktig cykel! Men efter nån knapp timma så åkte hon runt och var superglad. Det är ju tur att det kan vända snabbt!

                                  

Tilde säger så mycket roliga saker nu så jag tänkte skriva en avdelning som heter "Tildes Citat" Måste bara försöka att komma ihåg det hon säger haha

                                            "Tildes Citat"

  I fredags hade jag hällt upp olika m&m i skålar, en med

nötter och en utan. Tilde fick smaka några innan maten

men sen blev det helt plötsligt väldigt många som hon

smakade, hon satt och åt hela tiden. Jag säger till henne

att inte äta mer innan maten och då får jag den rätt i ansiktet:

"Men mamma, varför har du tagit fram dom då?"