Jo, ni läste rätt. Det står transa som i transvestit. Derendingen är en liten håla men här finns allt.

idag har det åter igen varit dags för dagis, vi har inskolning varje dag denna vecka mellan 9-11. Idag var det första gången som jag skulle lämna henne för att sedan gå iväg en stund. Fy vad jobbigt det var. Så här var det inte ens när hon var ett år och skulle skolas in hemma i Sverige. Tilde stod där i fönstret och tårarna började rinna för hennes kinder samtidigt som man såg på henne att hon försökte kämpa emot. Det gör så ont i hjärtat att se! När jag kom tillbaka efter 30 min så var dom ute och lekte. Hon höll sig som vanligt för sig själv men denna gången fick en av fröknarna vara med. Gissa om jag blev glad när jag såg det. När vi skulle gå hem ville hon stanna kvar och leka :o) Det är ju såklart mycket för henne speciellt när hon inte pratar deras språk och hon inte förstår vad dom säger men det kommer nog att bli bra tillslut. Imorgon e det samma sak igen och på fredag ska hon vara helt själv...

Gården på dagis


När jag satt ute på gården där barnen lekte ser jag plötsligt ett par kor som står och kikar in över stängslet. Då går det kor jämte deras lekgård. Här e verkligen kossor mellan varje hus haha. Så himla mysigt!

från promenaden i morseNär vi sedan gick hem från dagis var vi tvungna att handla lite mat. När vi kommit in bland köttdisken så ser jag plötsligt nånting komma gående förbi mig i ett för kort nätlinne, vita solglasögon, turkosa lite glansiga byxor, knällrött läppstift och sletet hår. Tänkte för mig själv att den tanten hade verkligen ingen koll på läget och att man kan visa sig så men men tänkte jag. Sen kommer den här personen förbi mig igen och då ser jag ju heöla paketet som e åtklämt under byxorna, herregud!!! Snacka om att bli lite chockad. Här handlar man mat på Migros i en liten håla i Schweiz och så springer man på en transa, som dessutom inte ser klok ut! Annars brukar dom väl ändå se helt OK ut!? Inte nog med det... När vi ska packa ner våra varor i vagnen så hjälper han/hon mig och man säger såklart tack. efter en stund när vi e på väg ut ur butiken kommer personen fram till mig och börjar prata, men jag säger snällt att jag pratar engelska. hanhon ser förvånat på mig så jag får förklara att jag e från svergie men bor här nu och att jag inte pratar tyska. Gothenburg? frågan hanhon då. Yes säger jag och får sedan förklarat för mig att hanhon med är från göteborg. Antagligen är väl hans figur från göteborg, inte vet jag. Sen när vi ska gå ut från affären ska hanhon ta mig i handen och det slutar med att vi står och kindpussas. fattar ni eller??? Jag står på Migros och kindpussas med en transa som e virrigare en den virrigaste person jag träffat. Patrik och Niclas, ni hade dött!!!!  På vägen hem frågar Tilde varför den tjejen ska cykla hem, jadu vad säger man då??? Bara till att försöka förklara för en 3 åring att det inte är en tjej. Vid matbordet berättade hon för Henrik att vi träffat en pojkflicka, vem vet, hon kanske förstod ändå...

Fick förresten hem en postorder katalog häromdagen. Vad sägs om detta??? Kanske att någon vill beställa så jag kan skicka hem till er hahha!!!