Vaddå vinterlov? Jo det är nämligen som så att den senaste veckan har vi nästan haft vinterlov, i allafall om man ser till de sysslor vi har gjort.

Under två dagar har vi varit och åkt skridskor. Önskar jag haft en videokamera så jag kunnat filma. Ni hade nog garvat ihjäl er. Henrik kan ju inte åka då han har skadat knät så det var alltså upp till mig att lära Tilde åka skridskor. Jag sa till Henrik redan innan att jag verkligen inte kan åka men han trodde mig nog inte. Tilde hon trillar det första hon gör och vill inte åka och jag släpper inte kanten. Det slutar med att båda jag och Tilde håller oss i en "barnhäck" så att man inte ramlar. Men det gick bra så vi gjorde det igen.

                     

I går var vi iväg hos familjen Streit (Daniel, Katja & Lauri) och gjorde upp en eld i skogen. det var så otroligt mysigt och jag fattar inte varför man inte gör detta oftare. Vi hade köpt med oss korv och letade upp pinnar som vi kunde grilla korven på. Katjas bror Lukas hade med en högtalare så att vi kunde spela musik. På lördag är det ev dags igen för en ny brasa i skogen fast denna gången är det fondue som står på matsedeln. Tyvärr hade jag inte med kameran men det får bli nästa gång istället.

                                   ...........................................................

I fredags var vi hemma hos David och Johanna i Köniz för att titta på handbollen och äta lite mat. Som vi tidigare har pratat om å bestämde vi oss för att ta en liten skid utflykt så idag åkte vi till ett ställe som heter Elsigen - Metsch. Det är ett lite mindre ställe och väldigt bra för nybörjare. Varken jag eller Tilde kunde åka så därför passade detta stället oss perfekt. Hon var så duktig Tilde. Hon fick hjälp av Sofia  och Johanna  med att lära sig åka och det gick faktiskt helt ok. Hon var väldigt stolt och det var viktigt att man tittade på henne.       Sötnosen                                                                

Medans tjejerna och Tilde höll till i den lilla barnbacken åkte jag med David och hans kompis upp till toppen (nästan) Alltså har man inte stått på ett par skidor sen man gick i 6an eller 7an så e det inte så jätte lätt. Jag kan verkligen inte åka skidor men jag kom ialla fall ihåg hur man ploga och mesta tiden såg det ut så här när jag åkte......

                       

men det blev faktiskt bättre om jag får säga det själv. Jag började få lite bättre koll på det här med att svänga så snart så kan jag nog ta mig ner ganska så skapligt :o)

                       

 Sista timmen åkte jag, Sofia och Johanna ensamma några gånger och vi konstaterade att vi nån gång måste ta en tjejdag och bara sitta och slappa på alptopparna, åka lite skidor och bara njuta.

Lite fler bilder från dagen:

                     

                        

                               


   Om vi trivs i Schweiz? Vi har det GRYMT bra!!!