Har precis spenderat ca 1,5 timma på att se denna filmen. Om den var bra? Nä inte direkt. Fast det är ju min åsikt. 


Filmen börjar med att man ser hur det åker in en journalist i en liten iransk by. Hans bil går sönder och självklart behöver den lagas. Under tiden träffar han en kvinna, Zahra, som berättar historien om hennes systerdotter, Soraya. Vi dras tillbaka i tiden då vi får följa Soraya i hennes liv. Sorayas man, Ali, begär ut skiljsmässa då han vill gifta sig med en yngre kvinna/flicka som han har träffat. Han låter Soraya få barnen, huset och även den lilla mark/tomt som de äger men hon går inte med på detta då hon inte kan tjäna några pengar då marken är alldeles uttorkad.

En man i stan mister sin fru och då de har en handikappad son tillsammans föreslår männen i byn att Soraya ska börja jobba för honom, hjälpa till med de vanliga sysslorna helt enkelt. Ali tycker sig se saker som inte är ok i denna by, nämligen att de har en affär. Det hela blir bara mer och mer dumt och tillslut har dom (männen) fått tillräckligt med "bevis" på att Soraya är otrogen mot Ali. Soraya döms till döden genom stening, denna scenen är det sjukaste jag har sett. Att sitta och se filmen samtidigt som man vet att den är verklighetsbaserad gör att den faktiskt blir helt ok ändå på något sätt. Att sen veta att det faktiskt går till på detta sättet är ju helt jävla sjukt! Hur funtade kan vissa religioner vara?
Om filmen är sevärd? Absolut! Men med varning att man får lite mer åsikter om olika folkslag. Nu ska man absolut inte dra alla över ett streck men detta borde inte få hända. Jag tycker inte det och jag tror inte att de som läser denna blogg tycker det heller.


Idag har vi inte gjort speciellt mycket. Natten har varit tuff då båda barnen har varit nattdjur :o) Tilde vaknade och drömde vid 01.30 så då gick Henrik in till henne. Ca 02.00 kom hon in och la sig hos oss. Jag vaknar av att Henrik säger till henne ordentligt, tydligen hade hon legat och sjungt i nästan 30 minuter och vägrade sova haha. Jag gick med henne in till sin säng igen och när jag precis hade somnat om var det dags för nästa lilla gangster. Jag tog in honom till oss så fick han ligga och sova på min arm några timmar. Efter några små promenader inne i lägenheten blev klockan 07.00 och det var dags för Henrik att gå upp för att köra Tilde till dagis. När Henrik kom hem vid 08.30 gick han och lade sig några timmar och jag gick upp. I vår familj sover vi numera i morgonskift hahaha. Efter att dagis vart slut tog jag och Tilde bussen in till Solothurn för att handla lite nya underkläder till henne samt lite saker till Lucas. Vi passade även på att ta en fika innan vi åkte hem. Vi hade en riktigt mysig mamma/dotter eftermiddag. När vi kom hem hade Henrik börjat med maten så det var bara till att sätta sig. Perfekt att han e hemma på eftermiddagarna, då slipper jag att laga mat :o)

Imorgon blir det väl till att köra ett tidigt träningspass (beroende på sömnen) och sen veckohandla.

Herregud, jag har ju glömt att berätta för er att Lucas numera ställer sig på alla fyra. Han vänder sig nästan inte men det kommer väl det med