Nu är vi på gång! Idag var det dags för första rehab träning och det gick faktiskt väldigt bra.

Han fick några övningar som han ska göra själv 6-7 gånger per dag. Just nu koncentrerar dom sig på att Henrik ska få tillbaka rörlighet. Han ligger med en maskin som böjer benet för honom 2 gånger om dagen i ca 1.5 timma varje gång. I morse när vi var där började han på 35 grader och i eftermiddags avslutade han på 70 grader. Men det är som Henrik säger, det gör inte ont inne i benet när han tränar utan det är snittet som det spänner i.

               

                                  

                 

                 Efter alla övningar blir man hungrig. Tur att man får

                 en haklapp så man inte sölar :o)

                 

Han fick även göra en övning där han skulle spänna lårmuskeln. Under tiden han gjorde detta kände sjukgymnasten på hans ben för att vara säker på att han gjorde rätt. Det gjorde han och hon blev faktiskt förvånad när hon kunde känna att han spände låret, oftast brukar det inte kännas då man i stort sätt hamnar på noll efter operationen.

De här senaste dagarna har jag åkt till Henrik på morgonen och sen igen på eftermiddagen när vi hämtat Tilde. Hon har gjort en teckning till Henrik varje gång :o) I dag när jag hämtade var hon så glad, det första hon sa var "mamma, idag har jag lekt med flera barn" söta tjejen! Vi fick även med oss en liten present hem från fröknarna då det är Tildes sista dag imorgon innan vi åker hem till Göteborg. Dom hade gjort i ordning en liten bok som dom hade bundit in och laminerat. Det var bilder på hennes fröknar och när hon leker på dagis. Var även lite bilder på några andra barn som hon leker med. Det stod namn jämnte alla bilder vilket är bra så man kan lära sig lite vad alla heter. Dom hade även skrivit ett litet meddelande till henne där dom önskade Tilde en god jul och ett gott nytt år.

Har förresten glömt att berätta att jag har anmält mig på en MuKi - deutsch kurs som innebär att man går dit med barnen. Kursen är varje tisdag och fredag i två timmar. På tisdagarna kommer jag att å själv då Tilde är på dagis men på fredagarna får hon följa med. Kursen börjar 11/1 och håller på till 1/7 så jag missar de första gångerna men det e ingen fara. Känns skönt att veta att man ska börja där och samtidigt känner jag att det var skönt att jag väntade med att ta en kurs då det vart så mycket nu under hösten ändå.