Nu har det gått över en vecka sen jag skrev här. Så kasst så kasst! Detta inlägget får bli indelat i olika kapitel så vi kan väl ta och börja med:

Henrik.

Vi var på besök hos Dr Cameron som vi beslutade ska göra Henriks operation. Han fick en preliminär tid den 23/11. När vi var där så beslutade dom för att punktera knät på honom. Visst inga problem, men han säger till Henrik att det inte är någon idé att bedöva då det ska in en lång spruta i knät oavsett vad. Nu var den inte överdrivet stor, i alla fall inte nålen. Dom fick i alla fall tömt knät på tre fulla sprutor i stor storlek och genast kunde Henrik böja på knät mer. Tyvärr så glömde jag kameran annars hade ni fått ett kort på det men det kanske kommer fler tillfällen, fast det hoppas vi ju inte såklart. Rehab träningen är i full gång. Om detta hade hänt hemma i sverige hade han kansje fått komma till sjukgymnasten en gång i veckan för att sedan sköta resten själv hemma. Nu går han dit varje dag och tränar + att han gör lite egen träning själv.

Vi ska på återbesök till Dr Cameron den 10/11 för att se så att inte svullnaden har kommit tillbaka.

Therese

Det har inte hänt så mycket i min vardag men jag har börjat springa lite. Har hittat några sträckor som är ca 3,5 km som jag faktiskt orkar springa hela vägen. Visst det är inte speciellt långt men jag är nöjd att jag orkar springa soppas utan att stanna. Har tyvärr inte blivit några besök på gymet den senaste tiden utan jag har fått köra lite övningar här hemma med en Pilatesboll istället. Där finns en övning som träar baksida lår och satan vad jobbig den är. Ska visa den på bild någon gång. Jag har köpt lite nya saker till lägenheten så nu e allt klart. Bara tavlorna som ska upp på plats. Om någon därute vet vart man kan köpa fönsterbrädor i Schweiz så snälla meddela mig det. Jag vill ha upp lite blommor!!!!

Tilde

Det är många som fortfarande frågar hur det går för Tilde och det går kanon. Hon har börjat flika in med lite Fransk/tyska ord vilket e jättekul. När Tilde var liten var hon väldigt duktig på att säga tack när hon fick något, tyvärr har hon slutat att säga det. Vi har varit på henne ganska mycket om detta då det är en självklarhet att man tackar när man får något. Nu har hon äntligen fattat men hon tackar med att säga "messi" vilket ska vara "merci" men det låter nästan samma när man säger det. just nu har hennes eländiga förkylning brutit ut ordentligt och hon hade i morse 39.6 i feber. Nu kanske den äntligen försvinner snart. Hon har börjat ta hand mer och mer om "bebisen". Hon sitter och läser sagor för honom m.m

 

Lucas (bebisen)

Lucas var på sin första babysim i lördags. Det var så mysigt! Han tyckte det var spännande men efter ca 25minuter ville han inte mer. Tilde var oxå med och simmade på som aldrig förr. Vi har fått en säng av Henriks lagkamrat som Lucas ska få börja använda istället. Denär kvadratisk och förhoppningsvis vaknar han inte för att fötterna sticker ut genom spjälorna. Även denna lilla krabat är som en propeller när han sover. Han blir starkare och starkare i nackenoch kroppen och är inte många dagar ifrån att vända på sig från rygg till mage. Han har börjat sitta upp med oss som stöd och vill vara med hela tiden. Han sover även mindre på dagarna mentyvärr inte mer på nätterna. Hans förkylning sitter fortfarande i och inget är oförändrat för honom.

I helgen var det halloween så vi bjöd hem David & Johanna och Andreas & Sofia. Tilde fick en super söt vinteroverall som satt som en smäck :o) Sofia Hade bakat kladdkaka med spindelnät på och vi bjöd på pumpasoppa som faktiskt var riktigt god. Under dagen hade vi gröpt ut lite pumpor som vi fick satt ljus i.

Nu har vi även bokat flygbiljetter hem till Göteborg för mig och barnen. Vi åker hem 29/11 och tillbaka igen 16/1. Blir månnga veckor hemma men det e bara kul. 

Jag lägger in lite bilder i nästa inlägg för nu verkar det inte som att det fungerar