Japp det stämmer! Elin och Michael tog barnen vid lunchtid i lördags och vi hämtade dom vid lunch idag (söndag). Dom hade själva erbjudit sig att ta barnen så att jag och Henrik kunde hitta på något samt att få sova ordentligt en hel natt. Hur spenderade vi då denna dag? Jo det får ni se på bilderna: Vi började vår färd kl: 13.04 för att bege oss till obestämd plats.

Efter att ha kört i ca 50 min hamnade vi i "City of the Alps" nämligen Thun.

Som ni ser på bilden är Thun omringat av Alperna

Efter att ha strosat runt i staden lite och efter mycket letande efter en sittplats hittade vi äntligen två lediga stolar på ett litet café alldeles jämte Aare. I solen var det ca 14 grader så helt OK :o)

Att stå och kika ut över Aare var grymt. Så klart vatten har jag inte sett på hur länge som helst. Om man inte räknar med vattnet i badkaret då...

Thun!

På vägen hem tog vi en liten extra sväng runt sjön som ligger i närheten.

Kl: 18.00 vart det dags att infinna sig hos familjen Streit för att bege sig ut i skogen och äta ostfondue.

Allt dukades upp så det var bara att ta det man ville. Bänkar, brödpåsar, te, cola, öl, vin chips m.m. Vi var ett antal personer  i skogen så det var verkligen hur mysigt som helst. Det var jag & Henrik, Katja & Daniel, Lukas (Katjas bror) & Sara, katjas mamma & pappa, katjas syster samt Wilers materialare Fabian och hans tjej. Sen var det även 6 st hunder i alla storlekar då detta är en riktig hund familj :o)

Lukas börjar förbereda grytan med att smörja in den i vitlök innan man ska lägga i ostmassan

Ost

      Katja, Lauri & Sara tittar på medans ost massan smälter

Daniel med deras hund Billabong

efter ca 40 min var det äntligen dags för premiär provningen av Ostfondue


Om det var gott?! Jodå, det var helt ok men väldigt mäktigt. Tror det är något som man lär sig äta ju mer man provar det.

nu ska vi ta hand om våran sjukling till dotter